Planering

KURSER PANERADE UNDER VÅREN 2021

Förutom nedanstående kurser planerar även preparatsök/specialsök men har ännu inte bestämt datum för dessa kurser men vi uppdaterar hemsidan med datum så fort schemat är spikat. Vi kommer även att ha kurs i ID-spår. Maud och Bertil är instruktörer i alla kurserna.


FLERA LEDIGA PLATSER 

(mer än två lediga platser) 
ENSTAKA PLATSER           

(minst en ledig plats)
FULLTECKNAD                   

(väntelista i händelse av avbokning)

SPÅR i

MÖRKER

VILTSPÅR I

VILTSPÅR II

VILTSPÅR III

ID-spår

Här tränar vi hundföraren mycket mer än hunden, hunden brukar reda ut spåren vare sig det är dagsljus, kolsvart eller i skenet av pannlampan. För oss hundförare brukar det däremot vara en utmaning att läsa hunden och ha kontroll på naturen när vi bara har pannlampan som hjälper oss i orienteringen. Detta är ingen regelrätt kurs utan vi lägger spår åt er och hjälper er runt (om det behövs). 

Detta är enskilda tillfällen vilka kommer att läggas ut på facebook, vet ni redan nu att ni vill vara med så gör en intresseanmälan under "Kontakt".
Priset per spår kommer att vara 250.- (tid och plats: 18.00 men platsen kan variera, dock alltid runt Deje).

Max 4 deltagare

Här vänder vi oss i första hand till orutinerade hundar och förare samt till de som vill ha hjälp att komma igång med viltspår. Målsättningen med kursen är att klara anlagsprovet.

I kursen går vi igenom val av utrustning, hur man motiverar sin hund att spåra, hur "läser" man sin hund och hur man får en spårnoga hund som inte byter spår.

Max 6 deltagare


Vårens kurser är fulltecknade - planering inför sensommaren pågår.

Den naturliga vägen när man har klarat sitt anlagsprov är att sikta på proven i Öppen klass. Den här kursen inriktar sig på de extra moment som kommer till i öppen klass. Det vill säga upptagsruta, oblodad vinkel, återgång, skott samt längre liggtid och vad som händer när spåret blir äldre.

Max 4 deltagare


Vårens kurser är fulltecknade - planering inför sensommaren pågår.

Här börjar vi prata om så kallade "Elitspår" och de svårigheter de spåren kan innehålla. I kursen hjälper vi varandra att lägga spåren och därför är den här kursen på 2,5 dagar. Dag 1 har vi litet teori och tips på träning innan vi går ut och lägger spåren. Dag 2 börjar vi med att ta spåren för att därefter åter ha litet teori. Dag 3 har instruktörerna förberett spår.

Max 4 deltagare


Återkommer i höst.   

I den här kursen lär vi hundarna att med hjälp av en "smeller" leta rätt på ett spår av en specifik individ (människa eller djur). Hunden ska klara att följa spåret även om andra människor eller djur har korsat spåret. Den här typen av spårträning kan även hjälpa de ekipage som arbetar med bruksspår.

Max 4 deltagare


Vårens kurser är fulltecknade - planering inför sensommaren pågår.

VILTSPÅR I                    5 kurstillfällen    Pris: 1950.-

VILTSPÅR II                   3 kurstillfällen    Pris: 1300.-

VILTSPÅR III                  2,5 dagar              Pris: 1500.-

ID - spår                         5 kurstillfällen    Pris: 1950.-