Kurser

VILTSPÅR I

VILTSPÅR II

VILTSPÅR III

Vänder sig i första hand till orutinerade hundar och förare samt till de som vill ha hjälp att komma igång med viltspår. Målsättningen med kursen är att klara anlagsprovet.

I kursen går vi igenom val av utrustning, hur man motiverar sin hund att spåra, hur "läser" man sin hund och hur man får en spårnoga hund som inte byter spår.

Den naturliga vägen när man har klarat sitt anlagsprov är att sikta på proven i Öppen klass. Den här kursen inriktar sig på de extra moment som kommer till i öppen klass. Det vill säga upptagsruta, oblodad vinkel, återgång, skott samt längre liggtid och vad som händer när spåret blir äldre.

Här börjar vi prata om så kallade "Elitspår" och de svårigheter de spåren kan innehålla. I kursen hjälper vi varandra att lägga spåren och därför är den här kursen på 2 dagar. Dag 1 har vi litet teori och tips på träning innan vi går ut och lägger spåren. Dag 2 börjar vi med att ta spåren för att därefter åter ha litet teori samt avrundning.

VILTSPÅR I             5 kurstillfällen

VILTSPÅR II            3 kurstillfällen

VILTSPÅR III           2 dagar

Kurserna går löpande och är du intresserad så gör en intresseanmälan så hör vi av oss så fort det finns plats på önskad kurs. En intresseanmälan är givetvis inte bindande.

ID-sök / ID-spår